Zilver met gouden randje voor Marianne Vos (videoreportage)

Zilver met gouden randje voor Marianne Vos (videoreportage)

Like This Video 662 Redactie
Added by 9 mei 2015

Wijk en Aalburg – Marianne Vos is er zaterdag niet in geslaagd voor de zesde keer als eerste over de finish te komen bij de Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg.

Maar de tweede plaats maakte des te meer indruk bij het thuispubliek. De publiekslieveling brak immers twee weken geleden tijdens een mountainbike avontuur in Oostenrijk nog een rib en het was een klein wonder dat ze na dertien dagen alweer op de fiets durfde te stappen bij haar eigen ronde. Bovendien was ook haar voorseizoen door een blessure tijdens het veldrijden al volkomen in het water gevallen en reed ze tot nu pas een wedstrijd op de weg, een slechtere voorbereiding is dus ondenkbaar.

De wedstrijd door de zeven Aalburgse kerkdorpen zou door de harde wind een waar slagveld worden, bij de eerste doorkomst was het veld al volkomen uit elkaar geslagen en de toen al gevormde kopgroep van elf rensters met bijna alleen maar wereldtoppers zou steeds meer uitlopen, en het werd dan ook al snel duidelijk dat de winnares in deze groep gezocht zou moeten worden.

Na diverse uitlooppogingen van vooral de RaboLiv rensters bleef de kopgroep uiteindelijk bij elkaar en mochten ze in de einsprint gaan uitmaken wie als eerste over de streep zou komen. Het was de Australische Chloe Hosking die Marianne Vos net vooraf ging. Amy Pieters werd derde. Hosking was een blij met haar overwinning. “Je voelt je toch bijna beschaamd als je Marianne verslaat in haar eigen wedstrijd, maar ik reed gewoon een goede sprint hier. Marianne Vos verslaan telt altijd voor mij, ze is een geweldige tegenstandster en een geweldige renster.

Pieters speelde in de slotfase alles of niets. “Ik probeerde de anderen te verrassen, maar het lukte helaas niet. Maar derde worden achter Hosking en Vos blijft een mooie prestatie.” Vos zelf was best tevreden met haar tweede plaats, en die geeft toch weer een stukje vertrouwen voor de komende maanden.

De organisatie was ook buitengewoon tevreden over de totale wedstrijddag die weer zonder problemen is verlopen.

Share

Similar Videos

Koningsdag in Wijk en Aalburg overtreft alle verwachtingen

1113 0

AALBURG – De viering van Koningsdag in Wijk en Aalburg heeft ondanks de ongunstige weersomstandigheden alle verwachtingen overtroffen. In Wijk en Aalburg was vorig jaar geen viering geweest omdat de toenmalige Oranjevereniging de handdoek in de ring geworpen had omdat

Share

Vesting Woudrichem gereed voor het 47e Festival Weekend (Video)

1230 1

WOUDRICHEM – Met de 47e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de Vesting Woudrichem van woensdag 24 mei t/m zaterdag 27 mei weer een gezellig Hemelvaartsweekend te wachten. Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het 21e Woerkums kampioenschap vis

Share

Aanhouding en doorzoeking na aantreffen gestolen graafmachine

3569 1

Sprang-Capelle / Veen – De politie heeft vanmiddag op de A-59 ter hoogte van Sprang-Capelle een 48-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden nadat in de vrachtauto met aanhanger waarin hij reed tijdens een controle een gestolen graafmachine was aangetroffen. In verband

Share