Zeer grote brand in Sleeuwijk

Like This Video 826 Redactie
Added by 24 juni 2014

Sleeuwijk – De brandweerregio Midden en West Brabant heeft maandagavond een grote oefening gehouden in Sleeuwijk waaraan ook politie in GHOR (geneeskundige Hulporganisatie in de Regio) meewerkten.

Direct na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland-Chili kwam er vanuit de meldkamer het bericht dat er een grote brand zou zijn in het oude winkelcentrum De Es in Sleeuwijk. Er zou een ontploffing geweest zijn en er zouden mensen bekneld zitten. Er waren tal van specialeffects gebruikt om alles zo realistisch mogelijk te maken, eveneens werd er een grote groep vrijwilligers ingezet die voor slachtoffer mochten spelen. Al heel snel werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand en werd de hulp ingeroepen van corpsen uit de regio en het Sigma Team. De slachtoffers werden vervolgens één voor één uit het pand gehaald en na circa twee uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Al met al een zeer leerzame avond vond de dienstdoende OVD. De voorbereiding van de oefening was vergde een maandenlange voorbereiding. Er was behoorlijk wat publieke belangstelling, die wel of niet op de hoogte waren dat er een oefening zou komen. Onze redactie die al ruim van te voren op de hoogte was maakte onderstaande video.

Share

Similar Videos

Fraaie “Drone beelden” Kromme Nol

778 0

WIJK EN AALBURG – Via Aerial Cinematography Tilburg kregen wij vandaag fraaie luchtopnamen toegezonden van de omgeving bij de Kromme Nol. Vooral de waterkering werd hierbij prachtig in beeld gebracht. De opnamen zijn hieronder te zien.

Share

Grote brand bij Groen Recycling Bommelerwaard in Brakel

80 0

BRAKEL – Bij het Brakelse bedrijf Groen Recycling aan de Van Heemstraweg is vanmiddag kort na vijf uur een grote brand uitgebroken. De brand lijkt te woeden in een grote berg hooiresten. De brand wordt bestreden door brandweerkorpsen uit Brakel,

Share

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger WTC Maas-Waal

507 0

BRAKEL – Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel verraste tijdens de feestelijke bijeenkomst naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van WTC Maas-Waal bestuurslid Jan van de Ven met een Koninklijke onderscheiding. De 84-jarige Van der Veen is al sinds

Share