Yorben Ruiter en Agnes Schipper winnen Wim Hol Memorial

Like This Video 611 Redactie
Added by 9 oktober 2016

Yorben Ruiter en Agnes Schipper hebben zaterdag de vijftiende editie gewonnen van de Wim Hol Memorial in Papendrecht. Bij de mannen kwam Egbert Hooijkaas een stapje dichter bij winst van het totaalklassement van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. De Wim Hol Memorial was de voorlaatste in een serie van acht regionale loopwedstrijden.

Het was een enerverende 10 kilometer van en naar de atletiekbaan van AV Passaat in Papendrecht. Niet zozeer bij de vrouwen, want daar was Agnes Schipper een klasse apart bij afwezigheid van Vanessa Hartman en Petra Sloots. De mannen maakten er echter een mooi gevecht van op de 10 kilometer.

Egbert Hooijkaas zette de boel op scherp voorin om zijn rivaal in de strijd om het totaalklassement, Henkjan den Braven, af te schudden. De Master uit Zuilichem trok het tempo op tijdens de eerste beklimming van het viaduct over de A15 en kreeg Yorben Ruiter en Ruben Scheurwater, de parcoursrecordhouder, met zich mee. Hooijkaas bleef vervolgens de gangmaker in het leidende trio, maar kon zijn op papier snellere gezellen niet meer volgen bij de tweede steile opgang van het viaduct.

Scheurwater en de jonge Ruiter bleven samen over met ongeveer drieënhalve kilometer te gaan. Op de Tiendweg-Oost, een kilometer later, liep Ruiter weg van de winnaar van vorig jaar. De 21-jarige inwoner van Arnhem bouwde nog een forse marge op in het laatste kwart van de wedstrijd.

Yorben Ruiter liep een persoonlijk record in Papendrecht en dat was logisch. Het was namelijk pas zijn eerste 10 kilometer. ,,Het is een te lange afstand voor mij om bij de besten te horen’’, zei de jongeling die op Papendal traint met de MiLa-selectie en zich vooral richt op de 1500 meter. ,,Ik wilde mezelf een keer testen, maar in principe was het eenmalig.’’

Na Ruiter (32.28) en Scheurwater (33.27) kwam Hooijkaas als derde binnen in 33.53. Een week geleden liep hij zijn snelste halve marathon in meer dan twintig jaar, maar daar had hij geen moment last van gehad. ,,Ik wilde een hoog tempo blijven lopen om Henkjan den Braven voor te blijven en dat is gelukt. Het was een mooie race.’’

,,Dik verdiend’’, zo toonde Den Braven zich een sportief verliezer. Hij werd de nummer acht van de dag, precies een minuut achter Hooijkaas. In het klassement liep hij wel een paar puntjes in, omdat zijn slechte resultaat uit de Dirk IV-loop nu niet meer wordt meegeteld. Den Braven maakt bij een podiumplaats in de Typhoon-loop in Gorinchem op 12 november aanspraak op eindwinst van het Grote Rivieren Loopcircuit.

Bij de vrouwen is die strijd beslist. Vanessa Hartman was zaterdag niet van de partij in Papendrecht, maar haar rivale Petra Sloots ook niet. Zij valt daardoor weg uit het klassement, omdat ze niet aan vijf van de acht lopen komt. Agnes Schipper haalt de vijf nog wel, maar komt niet meer aan de 985 punten die Hartman heeft staan.

Agnes Schipper liep onbedreigd naar de overwinning in de Wim Hol Memorial. 38.12 stemde haar tevreden als eindtijd. ,,Ik ben helemaal van mijn blessures af. Nu ga ik langzaam maar zeker weer snellere tijden lopen. Het circuit wilde ik afmaken. Ik vind het klassement leuk en het zijn allemaal mooie wedstrijden. Ik loop ze graag.’’

Alle winnaars van de Wim Hol Memorial 2016: Yorben Ruiter (M sen), Ruben Scheurwater (M35), Egbert Hooijkaas (M45), Frans Deenen (M55), Wouter de Bruin (M rec), Anne Zijderveld (V sen), Danielle van Hulst (V35), Agnes Schipper (V45), Samira Bor (V rec), Timo de Geus (5 km mannen), Anna Aalbers (5 km vrouwen).

Alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

 

Share

Similar Videos

Iedereen een gelukkig 2018

332 0

Altenadigitaal wenst iedereen een gelukkig maar vooral een gezond 2018 toe.

Share

De natuur komt tot bloei (Video)

484 0

REGIO – Op één van de laatste dagen van maart 2017 is goed te zien dat de natuur weer tot leven komt. Bloemen bloeien en bomen laten hun knoppen open gaan.

Share

Zaltbommel kleurt Oranje tijdens laatste dag Avond 4-Daagse

198 0

ZALTBOMMEL – De intocht van de laatste dag van de Rode Kruis Avond 4-Daagse in Zaltbommel mag oprecht de Grande Finale van een mooie week genoemdworden. Duizenden belangstellenden verwelkomde de 1700 deelnemers op meer dan feestelijke manier. Dat de derde

Share