Vliegtuigtransport van Eindhoven naar Veen

Like This Video 158 Redactie
Added by 30 oktober 2019

VEEN – Soms heb je van die mensen die totaal iets ander doen dan iedereen had verwacht. Tonnie Bouman is zo’n man. Een aantal jaren kocht hij al eens een afgedankte helikopter, die nu bij zijn bedrijf in Veen staat. Was hij uitgekeken op zijn helikopter?

Een tijdje geleden zag Tonnie op internet dat er een afgedankt vliegtuig te koop stond op de vliegbasis Eindhoven. Een ouwe DHC-7. Dat is iets voor jou pa, merkte zijn dochter op en Tonnie bracht een bod uit, zonder na te denken dat hij wel eens de gelukkige eigenaar kon worden van het vliegtuig.

Een tijdje later liet het ministerie weten dat hij zijn vliegtuig op kon komen halen. Tja, dat is me wat. Een vliegtuig kopen is één, maar het ding van Eindhoven vervoeren naar Veen is toch even andere koek.

Zo over de weg vervoeren ging niet want het gevaarte was dik 25 meter lang en de spanwijdte 24 meter, dus dat was even slikken. Maar wie Tonnie kent weet dat hij niet zo snel uit het veld geslagen is. Hij regelde een werkgroep om de vleugels te demonteren. In twee transporten kon het vliegtuig naar Veen vertrekken, wat vandaag 30 oktober dus gebeurde.

De romp kwam rond de middag aan met een grote oplegger en een flinke kraan tilde het gevaarte van de oplegger. Later in de avond zullen de vleugels in Veen aankomen.

Als alles in Veen is aangekomen wacht de mooie taak om het vliegtuig weer in elkaar te gaan zetten.

Een mooie blikvanger voor zijn bedrijf en er zullen zeker mensen naar komen kijken.

Foto: Tonnie Bouman
Video: Joop Lankhaar 

Share

Similar Videos

VestingstadRun 2017

683 0

Woudrichem – Vandaag, zaterdag 4 november 2017, werd in Woudrichem de bekende VestingstadRun gehouden waar zo’n 300 deelnemers aan meededen.

Share

Brandweer maakt overuren

697 0

WIJK EN AALBURG – De brandweer in de regio is nog steeds druk doende om alle meldingen van wateroverlast te behandelen. In Wijk en Aalburg bij de Kromme Nol staat een

Share

Toppers bij 20ste Recreatieve 1/8 triatlon in Zaltbommel

110 0

ZALTBOMMEL – In hoeverre mag je nog van een recreatieve triatlon spreken als de winnaars van zowel bij de mannen als bij de vrouwen volgende week gaan uitkomen bij het wereldkampioenschap in het Franse Nice op de halve marathon. Winnaar

Share