Vier namen voor de nieuwe gemeente door naar de volgende ronde

Like This Video 898 Redactie
Added by 9 november 2016

stemming-gemeenteraad-aalburgOp dinsdag 8 november 2016 hebben de drie gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem zich gebogen over de vijf namen die de naamgevingscommissie had voorgedragen als mogelijke naam voor de nieuwe gemeente die ontstaat als de drie gemeenten op 1 januari 2019 fuseren.

Aan de raden is gevraagd hoofdelijk te stemmen op de namen: elke naam die in een van de raden een meerderheid van stemmen behaalt, wordt vanaf 12 november ter stemming voorgelegd aan de inwoners van 16 jaar en ouder.

Op welke namen kunnen de inwoners van 16 jaar en ouder stemmen?
De namen die op een meerderheid in een van de drie raden konden rekenen en waarop inwoners dus kunnen stemmen zijn in alfabetische volgorde:

Almerwaard
Altena
Altena Biesbosch
Maas en Merwe

Hoe nu verder?
Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen tussen 12 en 22 november hun stem uitbrengen op een van de vier bovenstaande namen. Men krijgt een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men digitaal kan stemmen. Het is ook mogelijk de stemkaart in een stembus te deponeren bij de verzorgingstehuizen, die vermeld staan op de stemkaart.

Op 24 november wordt de uitslag bekendgemaakt.

De drie gemeenteraden nemen op 12 december, aan de hand van de uitslag van de verkiezingen, een besluit over de naam.

Share

Similar Videos

Jong, gehandicapt en vol ambitie (Video)

827 0

AALBURG – Iedereen in Aalburg kent inmiddels Stijn van Zon, een gehandicapte jongen van 15 jaar die ondanks het feit dat zijn leven zittend in een rolstoel moet doorbrengen nog vol ambitie zit. Hij volgend een gewone school, heeft zelfs

Share

Heropening en onthulling kunstwerk Altenahove (Video)

629 0

ALMKERK – Na jarenlange verbouwingen mag Altenahove trots zijn op haar onderkomen en op 30 mei 2017 werd het complex heropend onder belangstelling van de vele genodigden.

Share

Boeren uit Brabant (en Altena) met duizenden naar het Provinciehuis

122 0

DEN BOSCH – Duizenden boeren met honderden tractors en andere landbouwvoertuigen uit Altena en de rest van Brabant waren vanmorgen naar het Provinciehuis in Den Bosch gekomen. Het werd rond elf uur zelfs zo vol dat er nauwelijks in de

Share