UITTIP: Loevestein en het Munnikenl

Like This Video 188 Redactie
Added by 16 augustus 2018

POEDEROIJEN – Bent u liefhebber van wandelen in de natuur, dan is het gebied rondom Loevestein het aanbevelen waard. Lopend langs de waterlijn van de drukst bevaren rivier, kom je van alles tegen voordat je het in de gaten hebt sta je midden in een kudde Konikpaarden of Rooie Geuzen. Het is wel even raadzaam om vooraf de bordjes te lezen over wat u wel of niet mag, en waar u op moeten letten. Het gebied is wel overal vrij toegankelijk.

Als je helemaal doorloopt naar de punt waar Maas en Waal samenkomen heb je een prachtig uitzicht op de vesting van Woudrichem en Gorinchem. Vervolgens ga je weer terug naar Loevestein dat ook absoluut een aanrader is. Loevestein en het omliggende gebied zijn op verschillende manieren te bereiken, ga je met de auto dan is er een grote parkeerplaats. Natuurlijk kan je ook kiezen op per fiets te gaan, maar het allermooiste is om de speciale veerdienst vanuit Zaltbommel te nemen. Deze veerdienst die alleen in de zomermaanden vaart brengt je in drie kwartier bij Loevestein. De kosten zijn 10 euro per persoon (inclusief fiets) maar dan mag je wel de hele dag gebruik maken van alle veerdiensten van Riveer, naast Loevestein kan je ook naar Woudrichem, Gorinchem, Werkendam en zelfs naar Hardinxsveld-Giessendam. Je kunt als het ware er een dag vullend programma van maken. Raadpleeg wel vooral de website van Riveer voor de vaartijden, en op de website van Loevestein zie je wat er eventueel voor evenementen zijn en ook de openingstijden staan hierop vermeld.

Share

Similar Videos

Geen treinen na aanrijding op het spoor bij Zaltbommel

635 0

ZALTBOMMEL – Er rijden sinds vanmorgen 10 uur geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht. Bij het station van Zaltbommel is ongeval geweest met een persoon die daarbij overleden is. Hoe het ongeluk tot stand is gekomen is niet bekend.

Share

Videoreportage: 42e Dordtse Biesbosch halve marathon

510 0

REGIO – Vandaag waren wij aanwezig bij de 42e Dordtse Biesbosch halve marathon in Dordrecht, een wedstrijd die meetelt voor het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. IN totaal kwamen vandaag 726 deelnemers aan de start. Hieronder het videoverslag van de

Share

SamenLoop voor Hoop Altena gezellig druk

222 0

Van vrijdag 28 tot en met zaterdag 29 juni 2019 werd de grote SamenLoop voor Hoop Altena gehouden waar weer heel wat teams aan mee deden.

Share