Ravage door omgewaaide boom op begraafplaats in Zaltbommel

Like This Video 429 Redactie
Added by 18 maart 2018

ZALTBOMMEL – Een omgewaaide boom die naast de oude begraafplaats Bossche Poort in Zaltbommel stond heeft daar een grote ravage aangericht. De boom die zaterdagmiddag omwaaide vernielde circa 15 graven, bijna allemaal oude graven, want op deze begraafplaats worden nog maar zelden mensen begraven. De gemeente Zaltbommel gaat maandag direct beginnen met het opruimen van de boom en inventariseren hoe groot de schade is.
Op de bewuste begraafplaats liggen meer dan 500 mensen begraven, en werd in 1810 aangelegd, oorspronkelijk heeft de begraafplaats voor zowel de joodse als de katholieke gemeenschap dienstgedaan. Op de begraafplaats is ook een gedenkteken te vinden met de namen van de 58 joodse inwoners die tijdens de oorlog zijn omgebracht. Tegenwoordig worden er alleen nog maar sporadisch mensen begraven van families die daar nog grafrechten hebben.

no images were found

 

Share

Similar Videos

Samen Doen in Genderen

676 0

GENDEREN – Afgelopen woensdag werd in het Dorpshuis van Genderen een avond georganiseerd waarbij de inwoners van Genderen werden uitgenodigd om na te denken wat er in Genderen nog meer kan verbeteren.

Share

Nieuwe RAV ambulancepost Almkerk officieel in gebruik genomen

632 0

ALMKERK – Op woensdag 29 november 2017 werd de nieuwe RAV ambulancepost in Almkerk officieel in gebruik genomen onder grote belangstelling.

Share

Negen vrijwilligers onderscheidingen in Altena

339 0

ALMKERK – Op woensdag 30 januari spelde  burgemeester Fränzel van de gemeente Altena zijn eerste onderscheidingen op, bij negen vrijwilligers die zich in het verleden hebben ingezet voor Openbare Orde en Veiligheid in repressieve dienst.

Share