Ravage door omgewaaide boom op begraafplaats in Zaltbommel

Like This Video 240 Redactie
Added by 18 maart 2018

ZALTBOMMEL – Een omgewaaide boom die naast de oude begraafplaats Bossche Poort in Zaltbommel stond heeft daar een grote ravage aangericht. De boom die zaterdagmiddag omwaaide vernielde circa 15 graven, bijna allemaal oude graven, want op deze begraafplaats worden nog maar zelden mensen begraven. De gemeente Zaltbommel gaat maandag direct beginnen met het opruimen van de boom en inventariseren hoe groot de schade is.
Op de bewuste begraafplaats liggen meer dan 500 mensen begraven, en werd in 1810 aangelegd, oorspronkelijk heeft de begraafplaats voor zowel de joodse als de katholieke gemeenschap dienstgedaan. Op de begraafplaats is ook een gedenkteken te vinden met de namen van de 58 joodse inwoners die tijdens de oorlog zijn omgebracht. Tegenwoordig worden er alleen nog maar sporadisch mensen begraven van families die daar nog grafrechten hebben.

no images were found

 

Share

Similar Videos

Zinderende finale Univé Grote Rivieren Circuit (video)

596 0

GORINCHEM – De finale van het Univé Grote Rivieren Circuit die in Gorinchem werd gehouden werd pas op de allerlaatste meter van de atletiekbaan van Typhoon beslist. Voorafgaande aan de 28e Typhoon-loop en tevens achtste en laatste loop van deze

Share

De Grote Ertepikkers Quiz Genderen 2018

249 0

GENDEREN – op 29 juni vond de Grote Ertepikkers Quiz Genderen plaats waar boven verwachting rond de 400 mensen aan mee deden.

Share

YFC Mudrun Almkerk 2019

131 0

ALMKERK – Afgelopen zaterdag 1 juni 2019 organiseerde YFC een grote Mudrun waar je lekker door de bagger kon sporten. De baan van 2,2, km zorgde voor een uitputtende race. Het prachtige weer zorgde voor veel gezelligheid rondom de baan.

Share