Op bezoek bij dokter Roelofs en dokter Anne-Marike in Genderen

Like This Video 510 Redactie
Added by 21 december 2017

GENDEREN – Nog twee werkdagen en dokter Gerrit Roelofs gaat van zijn welverdiende rust genieten. Per 1 januari 2018 zal dokter Anne-Marike van Ee- van Laar de dokterspraktijk volledig overnemen in Genderen.

In 1986 nam Gerrit Roelofs de dokterspraktijk in Genderen over van dokter Dekker die toen al ernstig ziek was. Gerrit  groeide op in het oosten van het land waar zijn ouders een boerderij hadden. Maar door lichamelijke beperkingen zat het er niet in dat Gerrit zijn vader op zou volgen op de boerderij.

Na eerst de HBS in Almelo te hebben doorlopen ging Gerrit geneeskunde studeren in Utrecht, waarna hij in contact kwam met Dokter Dekker in Genderen waar hij later de praktijk van overnam.

Na 32 jaar als arts in Genderen en omgeving, vond dokter Gerrit het wel genoeg geweest en gin op zoek naar een opvolger die in zijn voetsporen kon treden als bevlogen plattelandsarts. Nadat hij een advertentie had geplaatst op platform voor medici, reageerde Anne-Marike van Ee-van Laar zich, die al een tijdje op zoek was naar een eigen kleinschalige plattelandspraktijk.

Anne-Marike studeerde af in Leiden en heeft ruim drie jaar als waarnemend arts gewerkt.

In de gesprekken die daarop volgde wisten beiden dat dit de juiste keus zou gaan worden en Anne-Marike ging een aantal maanden meedraaien in de praktijk om alvast in te burgeren en om de mensen beter te leren kennen.

Per 1 januari 2018 hangt dokter Gerrit voorgoed zijn doktersjas aan de kapstok en zal dokter Anne-Marike het over gaan nemen.

We gingen op de koffie en spraken met Gerrit en Anne-Marike

Share

Similar Videos

Vierluik over het fusietraject bij OkeFM

263 0

Regio – Diverse mensen van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem kwamen  bij OkeFM om de luisteraars bij te praten over het fusietraject. Ook burgermeester Naterop was aanwezig om het een en ander te vertellen. AltenaDigitaal was erbij en maakte

Share

42ste Jaarmarkt Andel 2017

358 0

ANDEL – Op 3 juni 2017 werd 42ste Aelse Dag gehouden in Andel. Het was heerlijk weer en er heerste een gezellige sfeer. Eén van de trekpleisters was een groep die over de markt trok met hun sfeervolle doedelzakmuziek.

Share

Truckers dag blijft een hoogtepunt (

542 0

REGIO – Ze kijken er maandenlang naar uit, de jaarlijkse Truckers dag door het Land van Heusden en Altena is voor velen de mooiste dag van het jaar. Stichting Sport en Spel voor gehandicapten haalt ook elk jaar alles uit

Share