Op bezoek bij Open Mind Tiel

Like This Video 460 Redactie
Added by 17 augustus 2018

TIEL – Op donderdag 16 augustus brachten we een bezoek aan “Open Mind Tiel”, een groep statushouders in Tiel die graag wil integreren in hun nieuwe leef- en woonomgeving.

Om dat te bereiken heeft een groep vrijwilligers “Open Mind Tiel” opgericht om zich de normen en waarden van de Nederlandse samenleving eigen te maken. Kennis van wet en regelgeving is voor deze groep ook van groot belang.

Maar om te integreren in de samenleving is de Nederlandse taal natuurlijk ook van groot belang. Maar ondanks de intensieve inburgeringstrajecten blijkt dat de meesten nog niet aan werk kunnen komen en sociale contacten binnen de Nederlandse samenleving gaat zeker nog niet gemakkelijk.

Daarom wil een groep Syrische statushouders een positieve bijdrage leveren en hebben de organisatie “Open Mind Tiel” opgericht. De naam geeft aan dat ze open willen staan voor ideeën om een brug te slaan tussen statushouders en de Nederlandse samenleving.

Afgelopen donderdag brachten we “Open Mind Tiel” een bezoek waar op dat moment de vierde bijeenkomst plaatsvond. Deze avond werd gesproken over het integreren in de Nederlandse samenleving en wat je daar voor moet doen. Er werd bijvoorbeeld gesproken over het stage lopen bij een bedrijf en hoe men zich aan moet passen aan de normen en waarden. Op deze avond werd er ook Nederlands gegeven wat zeker niet onderdeed voor een gemiddelde school in Nederland.

Na een paar uur zat de vierde bijeenkomst er op en gingen de statushouders tevreden huiswaarts om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. “Open Mind Tiel” ziet graag dat hun initiatief zich verder uitbreidt in Nederland en roept iedere statushouder op hun voorbeeld te volgen, maar ook in Tiel zien ze nieuwe aanmelding graag binnenkomen.

Wie wat meer wil weten over “Open Mind Tiel” of zich aan wil melden kan hun Facebookpagina bezoeken: https://www.facebook.com/openmindtiel/

De contactpersoon is: Nour Ajoum

Share

Similar Videos

Felle brand in landbouwschuur in Elshout

518 0

ELSHOUT – Een felle uitslaande brand zondagmorgen in een landbouwschuur in Elshout. De brand werd door het corps van Heusden en een tankautospuit uit Den Bosch bestreden. Omdat er ook hooi in de schuur aanwezig was, duurde het even voordat

Share

Timmerdorp Genderen van start

1002 0

GENDEREN – Maandag 15 augustus ging Timmerdorp Genderen 2016 voor de 24ste keer van start en gezien de vakantietijd kon de organisatie toch nog rekenen op 55 timmer jongens en meisjes.

Share

Druk bezochte Vakantie Bijbelweek in Genderen

790 0

GENDEREN – Afgelopen week werd de Vakantie Bijbelweek gehouden door de beide kerken van het dorp. Normaal mag de organisatie rekenen op en flinke opkomst, maar dit jaar was het boven verwachting druk. Meer dan honderd kinderen hadden zich opgegeven.

Share