Nederlands Kampioenschap Autocross 2018

Like This Video 214 Redactie
Added by 8 juli 2018

ROSMALEN –  Op zaterdag 7 juli werden de Nederlandse Kampioenschappen Autocross gehouden in Rosmalen waar een groot aantal deelnemers ingeschreven hadden. Op vrijdag deden 140 renners mee en op zaterdag verschenen maar liefst een dikke 200 deelnemers aan de start.

Op uitnodiging van het crossteam Van Wijlen uit Genderen, (die op zaterdag reden) gingen wij op zaterdag richting Rosmalen. De dag begon met zomerse temperaturen en tegen dat we op het circuit in Rosmalen aankwamen liep de temperatuur al richten de 25 graden.

Nadat de eerste manche werd gereden was het voor de organisatie al wel duidelijk dat er water op de baan moest komen, want het leek wel of de baan in brand stond, zoveel stof kwam er omhoog dwarrelen.

Van de organisatie en met medewerking van team Van Wijlen, mochten we op het middenterrein staan om onze video te maken, waar we de wedstrijd goed konden volgen.

Er waren heel wat verschillende klassen die aan het kampioenschap deelnamen en we volgenden er een aantal van. De Superklasse was een beleving op zich, de snelheden die daar behaald werden deden je denken aan de Formule1, wat ging dat hard.

Maar we waren gekomen om het team Van Wijlen te volgen…..

Team Van Wijlen: vader en twee zoons uit Genderen deden mee in de Sprintklasse 1600, waar ook behoorlijk snelle tijden werden neergezet. Wie daar voor het eerst komt (zoals wij) krijgt de rillingen van de snelheden die daar worden gehaald: wat gaat dat hard.

Vader van Wijlen (Bert) rijdt al zo’n 35 jaar en kan zich nog behoorlijk meten met de jonge generatie, maar begint tocht te merken dat leeftijd en sport soms wat problemen op kan leveren.

Natuurlijk krijg je met een race als deze te kampen met problemen, of je het technische problemen of je wordt geraakt door een tegenstander. Je kunt je al snel voorstellen dat racen op de eerste plaats komt maar wie een race meemaakt, zoal wij, merkt al snel dat ook repareren een groot deel inneemt in deze tak van sport. Altijd gaat er wel iet kapot en dan moet je tussen twee races door aan het repareren. En dat doen de Van Wijlens zelf! Gelukkig zijn er fans van het team die altijd paraat staan om in te springen.

De uitslag van de manche waar de Van Wijlens in reden: Marc werd 6de, Luc werd 8ste en Bert werd 10de. Een prachtig prestatie voor het Genderense team Van Wijlen! We gaan deze sportieve familie zeker nog eens bezoeken. De totaal- en einduitslag was nog niet bekend bij toen wij dit schreven.

Autocross… een spannende sport waar teamwork bovenaan staat bij de Van Wijlens.

Wij hebben genoten en hoe zo’n race er uit ziet kunt u hierboven bekijken.

Share

Similar Videos

Vrachtwagen uit de bocht gevlogen

456 0

Hedel – Omstreeks half zes vanavond (16/6) is een vrachtwagen uit de bocht gevlogen aan de Parallelweg in Hedel. In die zelfde bocht is er een paar weken geleden ook al een peperdure BMW uit de bocht gevlogen.

Share

Opnieuw problemen met de slagbomen bij de Andelse sluis.

115 0

ANDEL – Automobilisten hebben vanmiddag voor de tweede keer in een week te maken gehad met een lange vertraging doordat de slagbomen van de sluis niet automatisch omhooggingen. Er moest een monteur aan te paskomen om het euvel te verhelpen.

Share

Heusdens Mannenkoor op bezoek in de studio van OkéFm

296 0

VEEN – Op donderdag 19 oktober waren twee leden van het Heusdens Mannenkoor op bezoek in de studio van OkéFm.

Share