Mediaoorlog in Radioland Altena

Mediaoorlog in Radioland Altena

Like This Video 283 Redactie
Added by 28 augustus 2018

REGIO – Met belangstelling volgen wij de media oorlog tussen de radiostations binnen de aanstaande gemeente Altena. Wie moet een licentie gaan krijgen als er straks geen plaats meer is voor meerdere zenders binnen één gemeente.

Binnen de gemeenteraden, die binnen aantal maanden tot één gemeenteraad zullen gaan opereren, ontstaat zo langzamerhand ophef over de af te geven vergunning voor het radiostation binnen Altena. We vragen ons werkelijk af of de leden van de politieke partijen, die zullen gaan beslissen ook wel eens naar één van deze zenders heeft geluisterd. Of is hun oordeel alleen gevestigd op die omroep die nu bunnen hun gemeente valt.

Zoals ieder weet zullen veel politieke partijen binnen de gemeentes die op dit moment opereren tot één politieke partij worden verenigd, als Altena het leven ziet in 2019. Er zijn nu er al partijen die het onderling niet eens kunnen worden over het mediabeleid dat per 1 januari 2019 gevoerd moet gaan worden. Bijna iedere nu zittende lokale partij heeft zijn voorkeur al klaar, het moet die zender worden die nu binnen hun gemeente opereert. Dat kan natuurlijk niet waar zijn, luisteren ze wel eens naar hun achterban, hun leden dus, wat die van al deze ophef vinden?

Inmiddels heeft zich een derde partij gemeld binnen medialand, die het oud zeer tussen de twee partijen wil slechten door te starten met een nieuwe zender, die op dit moment alleen nog via internet is te beluisteren.

De ene zender beweert dat de deur al jaren op staat om samen te gaan werken, terwijl de andere zender beweert dat ze worden geboycot omdat de tegenpartij niet samen wil werken.

De nieuwkomer, die al in 2012 de domeinnaam heeft geregistreerd, trekt aandacht via Social Meda, en laten we even buiten beschouwing omdat die nog geen officiële vergunning heeft gekregen en niet in de ether te beluisteren is.

 Maar is het allemaal wel zo simpel? Natuurlijk praat iedereen voor zijn eigen parochie en stelt zicht zo voordelig mogelijk op om zieltjes te winnen. Er wordt al druk gespeculeerd over de aantallen die men kan bereiken in de toekomst, zelfs het dekkingsgebied wordt al voorgesteld  en getallen van minimaal 100.000 inwoners moet te halen zijn als de lokale zenders zullen verdwijnen en er maar 65 regiozenders overblijven in 2020.

Voor wie er nog niet van op de hoogte is: in 2020 zullen alle lokale omroepen verdwijnen, dan zullen er in Nederland nog maar 65 Regiozenders overblijven die door het Rijk zullen worden ingedeeld.

Hebben de gemeentes en de portefeuillehouders er wel eens aan gedacht om de mening van de bevolking te vragen, de luisteraars dus?  Die bepalen namelijk het gezicht van een omroep en niet de beïnvloedbare raadsleden. Er is onlangs al een onpartijdig luisteronderzoek gedaan door https://www.rightmarktonderzoek.nl/ binnen onze regio, waar de verschillen tussen verschillende radio zenders in de regio redelijk duidelijk worden weergegeven.

Tot op heden hebben wij nog weinig gehoord wat er gaat gebeuren en stellen de luisteraars in de gelegenheid om hun mening te geven over de nieuw af te geven vergunning.

Welke radiozender hoort u het liefs in 2019?

De enquête is afgelopen, u kunt dus niet meer stemmen.

 

Het vermoeden hadden we al: er wordt door IP adressen meerdere malen gestemd. Die houden we dus in de gaten en worden van het totaal afgetrokken.

Share

Similar Videos

Wind en water zorgen voor fraaie Wintertaferelen (video)

509 0

REGIO – Een combinatie van een stormachtige wind en een temperatuur van min acht zorgen ook vandaag weer her en der voor fraaie winterse taferelen. Wij maakten vandaag onderstaande video en foto’s die we u niet willen onthouden.

Share

Traumahelikopter maakt perfecte landing in Aalst

838 0

AALST – Een perfecte landing van de traumahelikopter vanmiddag in Aalst. De heli was opgeroepen voor een medisch noodgeval in een woning op de Maasdijk. In plaats van een veilig verderop gelegen landingsplaats in een weiland koos de piloot voor

Share

Op pad met boswachter Thomas – Vlog 2 Cameravallen

771 0

WERKENDAM – Dieren zijn vaak schuw en ze goed op camera krijgen is dus lastig. In de Biesbosch is daarom een groot onderzoek aan de gang waarbij cameravallen worden gebruikt, camera’s die werken met warmte- en bewegingssensoren. Boswachter Thomas neemt

Share