Kunstwerk in Genderen onthuld

Like This Video 202 Redactie
Added by 11 april 2019

GENDEREN – Op donderdag 11 april is het kunstwerk dat in het centrum tegenover de Hervormde kerk staat onthuld. Het zat al jaren in de planning van de Dorpsraad om een kunstwerk aan te schaffen voor de gemeenschap en er werd onderhandeld met de Cultuurraad van Aalburg en een aantal sponsoren. Maar vandaag werd onder grote belangstelling het kunstwerk onthuld.

De lagere school in Genderen werd betrokken bij het kunstwerk en hen werd gevraagd een gedicht te schrijven dat bij het kunstwerk moest komen te staan. Uiteindelijk kreeg kunstenaar Richar v.d. Koppel uit Genderen het nog druk om het juiste gedicht uit te zoeken, er werden maar liefst 50 gedichten ingestuurd. 

Het winnende gedicht werd op een bordje bij het kunstwerk geplaatst. De drie hoogste groepen van de school werden uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn. 

De onthulling werd gedaan door kunstenaar V.d. Koppel en wethouder Paula Jorritsma. 

De genodigden werden uitgenodigd om nog even nat praten onder het genot van een bakje koffie of thee met een special taart die voor deze gelegenheid werd gemaakt. 

Genderen heeft nu zijn eigen “Levensboom” in de vorm van een prachtig kunstwerk. 

Share

Similar Videos

Dieren zoeken verkoeling in het water

202 0

WERKENDAM – Op dinsdag 24 juli waren we in de Biesbosch waar een verzengende hitte van tegen de 33 graden hing en de dieren het water opzochten om zich te koelen. Vooral de Waterbuffels, die niet kunnen zweten liepen in

Share

Mediaoorlog in Radioland Altena

228 0

REGIO – Met belangstelling volgen wij de media oorlog tussen de radiostations binnen de aanstaande gemeente Altena. Wie moet een licentie gaan krijgen als er straks geen plaats meer is voor meerdere zenders binnen één gemeente.

Share

Trudy Vlot presenteert haar boek “Het Gezondheidsfundament”

728 0

VEEN / GENDEREN – Afgelopen vrijdag 2 december 2016 lanceerde natuurarts Trudy Vlot, haar nieuwe boek “Het Gezondheidsfundament” in Veen, aan een groep genodigden in Veen.

Share