Kunstwerk in Genderen onthuld

Like This Video 394 Redactie
Added by 11 april 2019

GENDEREN – Op donderdag 11 april is het kunstwerk dat in het centrum tegenover de Hervormde kerk staat onthuld. Het zat al jaren in de planning van de Dorpsraad om een kunstwerk aan te schaffen voor de gemeenschap en er werd onderhandeld met de Cultuurraad van Aalburg en een aantal sponsoren. Maar vandaag werd onder grote belangstelling het kunstwerk onthuld.

De lagere school in Genderen werd betrokken bij het kunstwerk en hen werd gevraagd een gedicht te schrijven dat bij het kunstwerk moest komen te staan. Uiteindelijk kreeg kunstenaar Richar v.d. Koppel uit Genderen het nog druk om het juiste gedicht uit te zoeken, er werden maar liefst 50 gedichten ingestuurd. 

Het winnende gedicht werd op een bordje bij het kunstwerk geplaatst. De drie hoogste groepen van de school werden uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn. 

De onthulling werd gedaan door kunstenaar V.d. Koppel en wethouder Paula Jorritsma. 

De genodigden werden uitgenodigd om nog even nat praten onder het genot van een bakje koffie of thee met een special taart die voor deze gelegenheid werd gemaakt. 

Genderen heeft nu zijn eigen “Levensboom” in de vorm van een prachtig kunstwerk. 

Share

Similar Videos

Laatste MH17-slachtoffers terug in Nederland (video)

802 0

Zaltbommel – De laatste kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 zijn vanmiddag aangekomen in Nederland. Een Nederlands militair transportvliegtuig dat ze vervoert, was vanmorgen vertrokken vanaf het vliegveld van de Oost-Oekraïense stad Charkov. Om even voor vier

Share

Onthulling monument eerbetoon Brabantse Biesboschboeren

743 0

WERKENDAM – Burgemeester Yves de Boer en Rinus Rasenberg van Stichting Vrienden van de Biesbosch onthulden vanmiddag een monument ter nagedachtenis van de Brabantse Biesboschboeren.  De onthulling vond plaats op het terrein van het Biesbosch MuseumEiland. Rinus Rasenberg nam het

Share

25 jaar Timmerdorp Genderen

826 0

GENDEREN – Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de voorbereidingen getroffen met Timmerdorp Genderen dat op maandag 7 augustus met haar 25ste editie van start is gegaan.

Share