Jong, gehandicapt en vol ambitie (Video)

Like This Video 789 Redactie
Added by 20 februari 2016

AALBURG – Iedereen in Aalburg kent inmiddels Stijn van Zon, een gehandicapte jongen van 15 jaar die ondanks het feit dat zijn leven zittend in een rolstoel moet doorbrengen nog vol ambitie zit. Hij volgend een gewone school, heeft zelfs een bijbaantje en sinds kort maakt hij ook deel uit van de nationale selectie Elektrisch Rolstoelhockey. Hij is de jongste speler ooit die voor het nationale team geselecteerd is.

Zijn droom is om met datzelfde team te mogen uitkomen bij het Europees Kampioenschap later dit jaar in Spanje. Maar daarvoor is trainen en dat doet Stijn heel veel niet genoeg. Hij heeft dringend behoefte aan een nieuwe sportstoel, maar dat is nog niet zo eenvoudig want die kost al gauw een slordige 18 duizend euro. Inmiddels lopen er allerlei acties en de teller staat inmiddels op 7 duizend euro. Er is dus nog heel veel geld nodig. Komende week gaan vriendjes van hem collecteren in Wijk en Aalburg en komen er in diverse winkels collectebussen te staan. Wij gingen vandaag voor AltenaTV en Digitaalburg Media kijken bij een training in Ulvenhout en hadden een openhartig gesprek met Stijn.

Dat interview en beelden van de training is hieronder te zien, en tevens op AltenaTV kanaal 40 van ZIGGO. Wil je Stijn helpen aan een nieuwe rolstoel maak dan geld over op: rekeningnummer: NL92INGB0701590246 t.n.v. Stijn van Zon.

Share

Similar Videos

Altenadigitaal en OkéFm te gast bij het Willem van Oranje College

1006 0

Wijk en Aalburg – Afgelopen dinsdag 14 november waren OkéFm en Altenadigitaal te gast bij het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

Share

Motorboot met vijf opvarenden gezonken in Nieuwaal

1031 0

NIEUWAAL – Op de Waal in Nieuwaal is zondagmiddag omstreeks 15.00 uur een motorboot met vijf opvarenden gezonken. De opvarenden die alle in het water terecht waren gekomen konden op eigenkracht of met behulp van een ander bootje op de

Share

De 80 van één Altena

455 0

ALTENA – op 5 oktober maakte de wandelvereniging De Vrijbuiter uit Wijk en Aalburg bekend dat ze volgend jaar de 80 van één Altena gaan organiseren. 80 kilometer wandelen door de prachtige nieuwe gemeente Altena. De start vindt plaats bij

Share