Fietskamp Willem van Oranje College

Like This Video 938 Redactie
Added by 30 juni 2014

Waalwijk – Maandag in alle vroegte gingen 25 leerlingen van het Willem van Oranje College samen met een aantal begeleiders op weg voor een 5-daags fietskamp waarbij ze dagelijks tussen de 140 en 180 kilometers gaan afleggen.

Niemand minder dan Olympisch en wereldkampioen Marianne Vos was ook vroeg haar bed uitgekomen om het startsein te geven en het eerste gedeelte mee te fietsen. Om mee te mogen doen betalen de leerlingen €220,- inschrijfgeld. Door onderdelen van de reis (brandstof, volgauto, eten, drinken, verblijfskosten etc.) te laten sponsoren proberen wij het inschrijfgeld voor de twee gekozen goede doelen over te houden. Daarnaast zullen de leerlingen sponsoren gaan werven, die hun inspanningen voor het goede doel (b.v. per kilometer) gaan ondersteunen.

Dit jaar organiseren ze voor de 15e keer het fietskamp. In dit jubileumjaar kiezen wij ervoor om twee goede doelen te ondersteunen. Op de eerste plaats gaan ze verder met het ondersteunen van het kinderhuis in Chennai, India dat door het Willem van Oranje College is geadopteerd. Het sponsorgeld zal gebruikt worden voor het verder afbouwen van het kinderhuis en het verbeteren van het lot van de kastelozen. Wij vinden dit project een mooi voorbeeld van directe samenwerking om snel en zonder veel “overheadkosten” het lot van kinderen te verbeteren.

Als tweede doel kozen ze dit jaar om de stichting KiKa te ondersteunen.KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelings-mogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. Verder gaat er bijdrage naar KiKa die ze laten verlopen via Fleur van de Werken die ernstig ziek is en deelneemt aan “run4life”. Fleur was ook zelf aanwezig om de eerste paar kilometer mee te fietsen.

Share

Similar Videos

Gewestelijke vaardigheidstoetsen brandweer klasse: Oppervlakteredding (Video en Fotoreportage)

874 0

HANK – Het vrijwillige brandweerteam van Hank organiseerde op zaterdag 10 juni 2017 een vaardigheidstoets (wedstrijd) in de klasse Oppervlakte Redding.

Share

Boer ernstig gewond na aanval stier

1148 0

OUDHEUSDEN – Op de Heusdenseweg tussen Oudheusden en Elshout is vanmiddag rond 13.00 uur een boer zwaar gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een stier.

Share

Mooie duels bij de 45e ronde van Giessen

176 0

GIESSEN – De oudste nog bestaande stratenloop in Giessen beleefde donderdagavond de 45e uitvoering, en het werd een mooie wedstrijd met leuke duels bij zowel de mannen als de vrouwen. Naar wedstrijden zoals in Giessen, met de kermis op de

Share