Eerste Wildspiegel geplaatst door wethouder Van Oosten

Like This Video 131 Redactie
Added by 3 april 2019

ALTENA – Op 3 maart monteerde wethouder Matthijs van Oosten de eerste Wildspiegels aan de Jeppegatweg in de Jannezand polder. 

De Wildspiegels worden geplaatst om te voorkomen dat er wild, en vooral reeën het slachtoffer worden door een aanrijding. Naast het wild is het ook voor de automobilist veiliger geworden, want een aanrijding met b.v. een ree, kan ernstige gevolgen hebben voor de bestuurder. Afgelopen jaar waren er al heel wat aanrijdingen, waarbij het alleen om blikschade ging, maar het kan ook levensgevaarlijk zijn. 

Wildbeheereenheid de Biesbosch plaatste vandaag samen met Staatsbosbeheer en andere vrijwilligers een groot aantal Wildspiegels in polders van de Oostwaard, de Noordwaard en de Jannezandpolder. 

Gemeente Altena heeft de spiegels ter beschikking gesteld. 

Share

Similar Videos

Vismeester Huib geeft visles op het Fundament

140 0

GENDEREN – Op vrijdag 15 juni was het spannend toen niet juf Jacqueline voor de klas verscheen maar Vismeester Huib, die een boeiend verhaal ging houden over vissen.

Share

Oktoberfest in ’t Dorpshuis van Genderen

694 0

GENDEREN – Zaterdag 8 oktober 2016 wordt het Dorpshuis van Genderen een Oktoberfest gehouden met Bier und Bratwurst.

Share

Jaaroverzicht 2016

659 0

REGIO – Afgelopen jaar was het voor AltenaDigitaal best een druk jaar. De beide videograven Hans Verbeek (Digitaalburg) en Joop Lankhaar (Genderendigitaal) maakten samen meer dan 250 video opnames van uiteenlopende aard.

Share