Boerenerfdag 2018: een leuk dagje uit voor jong en oud!

Like This Video 217 Redactie
Added by 9 augustus 2018

REGIO – Op donderdag 9 augustus was Berdine den Hartog te gast in de studio van OkeFm om te vertellen over de Boerenerfdag die op 18 augustus wordt gehouden bij de geitenhouderij aan de Dodesteeg 1, 4261 TD te Wijk en Aalburg

De Boerenerfdag 2018 komt steeds dichterbij: over minder dan twee weken is het zover. De laatste zaken worden geregeld en de puntjes worden op de i gezet. Op 18 augustus openen Oscar en Anita Combee de deuren van hun bedrijf voor de Boerenerfdag. In Wijk en Aalburg runnen zij een moderne geitenhouderij met 650 melkgeiten. Zij en de organisatie hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Reacties van bezoekers als ‘altijd heel gezellig’, ‘wat is hier veel te zien!’ en ‘ontzettend leuk voor kinderen’ zijn veel gehoord. Ook dit jaar, de vijftiende editie, belooft weer een leuke, gezellige en leerzame dag te worden.

Al deze reacties zijn helemaal terecht. De Boerenerfdag is inmiddels een begrip hier in de omgeving. Er is voor iedereen wat te doen: het gehele bedrijf is te bekijken, van de geitenstal tot de voeropslag, alles is te zien. De Boerenerfdag is een succes en is nog steeds groeiende. Omdat de Boerenerfdag ieder jaar op een ander bedrijf is, is er ieder jaar weer iets heel anders te zien. Ieder jaar is dus een complete verrassing! Dat interesseert een heleboel mensen.

Loop door de hightech draaiende melkstal, bekijk de duurzame geitenstal van dichtbij, ontdek wat een geit eet en ervaar zo wat een geitenhouder allemaal moet doen voordat de melk met de melkauto naar de fabriek gaat. In de fabriek, in dit geval de Bettinehoeve, wordt de melk verwerkt tot heerlijke geitenkaas. Die is natuurlijk te proeven op de Boerenerfdag! Ook voor de kinderen is er van alles te doen: een knuffelhoek om konijnen te aaien en te knuffelen, een springkussen waar ze zich helemaal uit kunnen leven, een heerlijk ponyritje en nog veel meer leuke activiteiten. Daarnaast kunt u op het terras genieten van een bakje koffie en een heerlijk stukje zelfgebakken appeltaart. Verder presenteren lokale organisaties en ondernemers zich graag aan u. Zij vertellen u graag over al hun activiteiten en waarom deze zo belangrijk zijn voor het Land van Heusden en Altena. Kortom, er zijn genoeg redenen om een bezoek te brengen aan de Boerenerfdag!

Naast het drukke leven op de boerderij, houdt Oscar zich ook bezig met de lokale brandweer in Genderen. Die zal dit jaar ook een aantal demonstraties geven!

Zoals ieder jaar wordt de Boerenerfdag georganiseerd vanuit ZLTO Altena Biesbosch, maar dit jaar ook door ‘Puur uit Altena.’ Dit is een nieuwe organisatie van de initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten. Samen willen zij zich sterk maken voor de PR van de lokale boeren en tuinders. Met een gezellige en leerzame dag willen ze jong en oud laten zien wat de lokale boeren en tuinders allemaal doen. Entree, parkeren en een aantal activiteiten zijn gratis, maar als u uw portemonnee meeneemt, kunt u wel iets leuks, lekkers of moois mee naar huis nemen en kunt u genieten van de verschillende horecamogelijkheden en andere activiteiten. Iedereen is op 18 augustus van harte welkom tussen 10 en 17 uur aan de Dodesteeg 1, Wijk en Aalburg.

Like ons op facebook! Zo bent u als eerst op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de Boerenerfdag. Ook vindt u daar nog veel meer informatie en weetjes over de Boerenerfdag!

Share

Similar Videos

Trudy Vlot presenteert haar boek “Het Gezondheidsfundament”

683 0

VEEN / GENDEREN – Afgelopen vrijdag 2 december 2016 lanceerde natuurarts Trudy Vlot, haar nieuwe boek “Het Gezondheidsfundament” in Veen, aan een groep genodigden in Veen.

Share

Lampionnenoptocht Genderen

564 0

GENDEREN – Op dinsdag 31 januari 2017 organiseerde Oranjevereniging Juliana uit Genderen haar traditionele lampionnenoptocht. Het weer was uitstekend en dat was te merken aan de opkomst van de lampionnendragers. Een groot aantal kinderen verzamelden zich samen met hun ouders

Share

Rondvaart naar werkzaamheden Merwedebrug A27

595 0

WERKENDAM – Ruim 350 mensen maakten vandaag gebruik van de mogelijkheid om vanaf het water de herstelwerkzaamheden aan de Merwedebrug te bekijken. De rondvaart was mogelijk gemaakt door Riveer en Rijkswaterstaat.  Aan boord waren ook een aantal medewerkers van Rijkswaterstaat

Share