Boerenerfdag 2018: een leuk dagje uit voor jong en oud!

Like This Video 136 Redactie
Added by 9 augustus 2018

REGIO – Op donderdag 9 augustus was Berdine den Hartog te gast in de studio van OkeFm om te vertellen over de Boerenerfdag die op 18 augustus wordt gehouden bij de geitenhouderij aan de Dodesteeg 1, 4261 TD te Wijk en Aalburg

De Boerenerfdag 2018 komt steeds dichterbij: over minder dan twee weken is het zover. De laatste zaken worden geregeld en de puntjes worden op de i gezet. Op 18 augustus openen Oscar en Anita Combee de deuren van hun bedrijf voor de Boerenerfdag. In Wijk en Aalburg runnen zij een moderne geitenhouderij met 650 melkgeiten. Zij en de organisatie hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Reacties van bezoekers als ‘altijd heel gezellig’, ‘wat is hier veel te zien!’ en ‘ontzettend leuk voor kinderen’ zijn veel gehoord. Ook dit jaar, de vijftiende editie, belooft weer een leuke, gezellige en leerzame dag te worden.

Al deze reacties zijn helemaal terecht. De Boerenerfdag is inmiddels een begrip hier in de omgeving. Er is voor iedereen wat te doen: het gehele bedrijf is te bekijken, van de geitenstal tot de voeropslag, alles is te zien. De Boerenerfdag is een succes en is nog steeds groeiende. Omdat de Boerenerfdag ieder jaar op een ander bedrijf is, is er ieder jaar weer iets heel anders te zien. Ieder jaar is dus een complete verrassing! Dat interesseert een heleboel mensen.

Loop door de hightech draaiende melkstal, bekijk de duurzame geitenstal van dichtbij, ontdek wat een geit eet en ervaar zo wat een geitenhouder allemaal moet doen voordat de melk met de melkauto naar de fabriek gaat. In de fabriek, in dit geval de Bettinehoeve, wordt de melk verwerkt tot heerlijke geitenkaas. Die is natuurlijk te proeven op de Boerenerfdag! Ook voor de kinderen is er van alles te doen: een knuffelhoek om konijnen te aaien en te knuffelen, een springkussen waar ze zich helemaal uit kunnen leven, een heerlijk ponyritje en nog veel meer leuke activiteiten. Daarnaast kunt u op het terras genieten van een bakje koffie en een heerlijk stukje zelfgebakken appeltaart. Verder presenteren lokale organisaties en ondernemers zich graag aan u. Zij vertellen u graag over al hun activiteiten en waarom deze zo belangrijk zijn voor het Land van Heusden en Altena. Kortom, er zijn genoeg redenen om een bezoek te brengen aan de Boerenerfdag!

Naast het drukke leven op de boerderij, houdt Oscar zich ook bezig met de lokale brandweer in Genderen. Die zal dit jaar ook een aantal demonstraties geven!

Zoals ieder jaar wordt de Boerenerfdag georganiseerd vanuit ZLTO Altena Biesbosch, maar dit jaar ook door ‘Puur uit Altena.’ Dit is een nieuwe organisatie van de initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten. Samen willen zij zich sterk maken voor de PR van de lokale boeren en tuinders. Met een gezellige en leerzame dag willen ze jong en oud laten zien wat de lokale boeren en tuinders allemaal doen. Entree, parkeren en een aantal activiteiten zijn gratis, maar als u uw portemonnee meeneemt, kunt u wel iets leuks, lekkers of moois mee naar huis nemen en kunt u genieten van de verschillende horecamogelijkheden en andere activiteiten. Iedereen is op 18 augustus van harte welkom tussen 10 en 17 uur aan de Dodesteeg 1, Wijk en Aalburg.

Like ons op facebook! Zo bent u als eerst op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de Boerenerfdag. Ook vindt u daar nog veel meer informatie en weetjes over de Boerenerfdag!

Share

Similar Videos

Noodweer in Hedel, dak ingestort en straten blank

135 0

HEDEL – Het hevige noodweer van vanavond heeft ook aardig huisgehouden in Hedel. Straten kwamen blank te staan, bedrijfsgebouwen liepen onder water en bij fruitimport bedrijf De Groot viel als gevolg van de vele regen een deel van het dak

Share

Open Imkerijdag Bommelerwaard

509 0

Poederoijen – Het was vandaag Landelijke open dag bij Bijenteeltvereniging De Bommelerwaard en Omstreken. Overal in Nederland konden bezoekers het gezoem van de bijen en de geur van honing tot zich nemen. In Poederoijen kon dat bij Koos Tromp voorzitter

Share

Reisverslag van een ontdekkingstocht

615 0

SAMEN OP WEG & OVERHEIDSPARTICIPATIE OUD GASTEL / AALBURG – Vorig jaar zomer gingen de gemeenten Aalburg, Etten-Leur en Halderberge samen op ontdekkingstocht. Doel van deze reis? Ontdekken hoe het theoretische begrip, overheidsparticipatie, in tastbare resultaten kon worden omgezet.

Share