Vesting Woudrichem gereed voor het 47e Festival Weekend (Video)

Vind deze video leuk 505 Joop Lankhaar
Toegevoegd door 18 mei 2017

WOUDRICHEM – Met de 47e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de Vesting Woudrichem van woensdag 24 mei t/m zaterdag 27 mei weer een gezellig Hemelvaartsweekend te wachten. Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het 21e Woerkums kampioenschap vis bakken, Jaarmarkt en kinderrommelmarkt, het Levend Museum, de 1th Dutch International Regatta en de kermis.

Beleef “Woerkum” op haar best, historie en evenementen komen weer samen binnen en rondom de Vestingmuren. “Dé sfeer van het verleden voor een paar dagen terug in het heden” is wat u als bezoeker zal ervaren. Laat u mee voeren op het grillige karakter van de visserijtijd van weleer tussen karakteristieke gevels, historische haven, gehuld in dampen van rokende houtkacheltjes, de geur van vers gebakken vis, klederdracht en oude ambachten.

Kampioenschap vis bakken als herinnering aan de visserijtijd
Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, zal het in de oude vesting Woudrichem zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Vis bakken op nostalgische rokende houtkacheltjes, bakstands versierd en ingericht met allerlei attributen uit de visserijtijd, optredens door visserskoren en demonstraties van met de visserij verweven oude ambachten, zijn de ingrediënten voor het 21e Woerkums kampioenschap vis bakken. Om 12:30 zal het startsein worden gegeven, al eerder zal de vesting zich hullen in de historische nevelen daar de ruim 40 deelnemers hun houtkacheltjes tijdig op temperatuur willen hebben. Vanaf dat moment is de sfeer van het visserijverleden voor één dag terug in het heden.

Om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2017 bekend maken en de prijzen uitreiken. Zal de wisseltrofee in handen blijven van 20e kampioen Jan Bouwhuis?

Gezellig slenteren over de jaarmarkt en kinderrommelmarkt
Op zaterdag 27 mei is het heerlijk vertoeven op de jaarmarkt welke voor de 47e keer zal plaats vinden binnen de historische Vesting. Ook dit jaar is weer een grote variatie aan koopwaar waarbij het aan de inwendige mens niet zal ontbreken. Diverse foodtrucks zullen hun opwachting maken om u te verrassen met nieuwe smaken. Met ruim 100 standplaatsen in alle diversiteit een van de grootste in de regio.

De jonge kooplieden zullen zich al in de vroege uren aan u presenteren als knappe handelaren op de kinderrommelmarkt. Wees er vroeg bij voor de beste koopjes, voor u het weet is juist dat “mazzeltje” aan u de neus voorbij gegaan.

Levend Museum laat u kennis maken met oude ambachten
In en rondom het Visserijmuseum Woudrichem is op zaterdag 27 mei veel te beleven. Oude ambachten worden in ere gehouden door diverse demonstraties en u komt alles te weten over het visserijverleden en de cultuur van Woudrichem van weleer. Ook het Nederlands kampioenschap werpzak werpen zal menigeen uitdagen kennis te maken met deze oude methode van riviervisserij.

In het Visserijmuseum bezoekt u de tentoonstelling “Waarom Stolpersteine” welke verteld over de omgekomen familie Benjamins in de 2e Wereld Oorlog. Laat u een beeld vormen over hoe de families geleefd hebben in Woudrichem en actief waren voor de oorlog.

1th Dutch International St. Ayles Skiff Regatta
Met trots presenteren we u in Woudrichem de eerste Dutch International St Ayles Skiff Regatta. Een unieke roeiwedstrijd op de Afgedamde Maas met vele internationale gasten en deelnemende teams. Het St. Ayles Skiff roeien is in 2009 door het Schotse visserij museum voor Community Building ontwikkeld. Als eerste op vaste wal in Europa roeit WSV Woudrichem met de St. Ayles Skiffs en hebben met veel succes deelgenomen aan diverse Wereldkampioenschappen.

Dit bericht is 941 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

Pro Seniore introduceert alarmsysteem de “Vlinder” (Video)

571 0

WIJK EN AALBURG – Mensen blijven steeds langer op zichzelf wonen. U kent die berichten wel. Mensen willen of moeten steeds langer zelfstandig blijven wonen. Dit wordt ook op alle manieren mogelijk gemaakt. Denk aan thuishulp of aanpassingen aan de

Share

Uitgebreid videoverslag Dakar Pre-Proloog

366 0

REGIO – Digitaalburg maakte vandaag in samenwerking met AltenaTV een uitgebreide samenvatting van de Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard, het grootste een daagse Dakar evenement ter wereld waar ook nu weer circa 50.000 bezoekers op af kwamen. Dit bericht is 2365

Share

Icoonproject Altena2019

291 0

VEEN – Dinsdagmiddag 27 juni 2017 was de Jongerenraad Going4OneAltena te gast in de studio van OKÉFM om uit te leggen wat het Icoonproject Altena2019 precies inhoudt. Te gast weren Huib van Hemert uit Genderen (14) als lid van de

Share