Twee prijzen voor Anne-José Haaksema bij Ondernemende vrouw verkiezing

Twee prijzen voor Anne-José Haaksema bij Ondernemende vrouw verkiezing

Vind deze video leuk 335 Hans Verbeek
Toegevoegd door 13 mei 2017

AALBURG – Anne-José Haaksema heeft vanavond de prijs in ontvangst mogen nemen voor de prijs in ontvangst mogen nemen voor de meest ondernemende vrouw van Altena. De prijs werd uitgereikt juryvoorzitter Harry Cornet. De publieksprijs ging eveneens naar Anne-José Haaksema

               

De publieksprijs die werd uitgereikt door Madeleine van Toorenburg, kamerlid voor het CDA
Er was ook nog een innovatieprijs, die ging naar Jantine Vos uit Wijk en Aalburg. Deze prijs werd uitgereikt door Karin Bottinga (Manager Bedrijven, Rabobank Altena)

De afgelopen maanden konden vrouwen voorgedragen worden voor de titel. Van de genomineerden heeft de jury vijf vrouwen geselecteerd die onderscheidend zijn in hun branche: De kandidaten waren, Autje van der Lee van Stichting GSW Altena uit Werkendam, Lida Spuijbroek, directeur van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg, Moniek van Delzen van Moniek’s Uitvaartverzorging uit Sleeuwijk, Anne-José Haaksema van Matchability BV uit Giessen en Jantine Vos van Bonne Vie uit Wijk en Aalburg.

De verkiezing is een initiatief van Stichting Altena Kennispoort. De stichting uit Wijk en Aalburg initieert en ondersteunt initiatieven en evenementen om overheid, ondernemers, onderwijs en ondernemende burgers met elkaar te verbinden. Jaarlijks worden succesvolle vrouwen in Altena in het zonnetje gezet. Op 12 mei aanstaande wordt beslist wie Martine Beijer van Aquarius Sanitair uit Sleeuwijk opvolgt als meest ondernemende vrouw van Altena.

De verkiezingsavond wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Altena, Stichting Wielerevenementen Aalburg en Gemeente Aalburg.
Uitgebreide fotoreportage op:

website klik hier eens op

Bijzonderheden van de winnende vrouw:
Anne-José Haaksema – Matchability B.V.
Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool ontdekte Anne-José dat de dynamiek binnen de corporatiesector haar enorm aanspreekt. ”Werken in de woningcorporatiesector… veel (pas) afgestudeerden denken hier niet direct aan. Ik zie dat het vaak vrij onbekend terrein is. Eenmaal werkzaam in de woningcorporatiesector wordt pas ervaren hoe dynamisch en uitdagend het werken in deze mooie branche is. Daarnaast is er bij corporatie meer behoefte aan een jonge instroom van hoogopgeleide mensen maar lukt het vaak niet die jonge mensen te bereiken. Zonde! Daarom hebben Niels en ik in 2011 Matchability opgericht. ”
Een gesprek met een jonge, ondernemende vrouw die mensen bij elkaar wil brengen. Op meer dan één manier.

Haar kracht
Anne-José houdt zich bezig met de interne organisatie, acquisitie, het koppelen van de young professionals aan de vraag van de klant en relatiebeheer. “Ik ben enorm creatief en zit boordevol ideeën. Klinkt ietwat chaotisch, maar mijn compagnon en ik vullen elkaar goed aan. Verder ben ik heel direct, adequaat, flexibel en houd ik van korte lijnen. Ik vind het ook leuk om dingen uit te proberen. Zo heb ik het stageproject ontwikkeld om jongeren in de schoolbanken al te interesseren voor werken bij een woningcorporatie.”
Inspiratiebron
“Bart en Ben, onze coaches. Zij houden ons scherp en denken met ons mee. Niet meer zoveel als in het begin, maar we zitten nog geregeld bij elkaar. Ze zijn zelf ondernemer en geven Niels en mij als startende ondernemers tips en begeleiding. Heel fijn!”

Maatschappelijk betrokken
Buiten het werk om wil Anne-José (27) ook mensen bij elkaar brengen. “Door de komst van de nieuwe kerk in Aalburg ben ik als secretaris van de Stichting Oude Kerk Aalburg en voorzitter van de activiteitencommissie plannen aan het maken voor het oude kerkje. Het is een mooi pand, mijn vader is er dominee geweest en ik ben er zelf zowel voor de burgerlijke stand als voor de kerk getrouwd. Dat maakt dat je er een emotionele band bij hebt en schept de behoefte om te zorgen dat het pand in de vorm van een stichting een nieuw leven in geblazen kan krijgen. Ik heb in 2015 een bruidsbeurs georganiseerd om meer bekendheid te genereren en samen met twee andere vrijwilligers ben ik sinds 2016 bezig om meer evenementen te organiseren zoals een poppentheater, een zangdienst op Tweede Paas- en Pinksterdag, een optreden van een jongerenkoor en een regionale bijbelquiz.”

Vrolijk en enthousiast vertelt ze verder. “Ik heb me de afgelopen twee jaar ook mogen inzetten om de tentdienst in Veen mee te helpen organiseren en afgelopen jaar heb ik samen met drie andere bevlogen dames om tafel gezeten met de burgemeester om mee te denken over de instroom van asielzoekers. Ik had een plan voor een Facebookpagina ‘Vluchtig Nieuws’ om bewoners op neutrale wijze te informeren over de procedures rondom asielbeleid. Dit plan is nu even geparkeerd in verband met externe ontwikkelingen.”

Over 5 jaar
“Hopelijk is Matchability dan een begrip in de corporatiesector en beschikken we over een dertigtal young professionals die op projectbasis hun talenten inzetten bij woningcorporaties in heel Nederland. Nu richten we ons nog veel op woningcorporaties in en rondom Brabant, maar misschien hebben we over vijf jaar wel een tweede vestiging in bijvoorbeeld Utrecht. Ik zou zelf in een mooi bedrijfspand in Den Bosch willen werken en mijn rol de komende jaren zien veranderen naar een managementfunctie. En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Hopelijk nog een hoop nieuwe initiatieven waar ik aan mee mag bouwen!”

Dit bericht is 884 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

Geen units voor de jeugd op terrein Kwinter

364 0

WERKENDAM – Het college van B&W plaatst geen units op het terrein voor de Kwinter. De units waren bedoeld als alternatief onderkomen voor de jeugd totdat er een nieuwe thuisbasis voor hen was gerealiseerd. Het college heeft hiertoe besloten in

Share

Met Sono Koek naar de visarenden

467 0

WERKENDAM – Donderdag 2 juni werd het langverwachte nieuws tegenover Jacco Damen van Sono Koek bevestigd door boswachter Jacques van der Neut van Staatsbosbeheer: de allereerste visarendjes in Nederland zijn in Nationaal Park De Biesbosch uit het ei gekropen. Dit

Share

Voltena volleybal dames kampioen

305 0

NIEUWENDIJK – Afgelopen zaterdag heerste er een gezonde spanning in het Sportgebouw de Iris in Nieuwendijk. De volleybal dames 1 speelden hun laatste wedstrijd en de kans was redelijk aanwezig dat ze deze wedstrijd zouden winnen. Als dat zou slagen

Share