Op bezoek bij dokter Roelofs en dokter Anne-Marike in Genderen

Vind deze video leuk 218 Joop Lankhaar
Toegevoegd door 21 december 2017

GENDEREN – Nog twee werkdagen en dokter Gerrit Roelofs gaat van zijn welverdiende rust genieten. Per 1 januari 2018 zal dokter Anne-Marike van Ee- van Laar de dokterspraktijk volledig overnemen in Genderen.

In 1986 nam Gerrit Roelofs de dokterspraktijk in Genderen over van dokter Dekker die toen al ernstig ziek was. Gerrit  groeide op in het oosten van het land waar zijn ouders een boerderij hadden. Maar door lichamelijke beperkingen zat het er niet in dat Gerrit zijn vader op zou volgen op de boerderij.

Na eerst de HBS in Almelo te hebben doorlopen ging Gerrit geneeskunde studeren in Utrecht, waarna hij in contact kwam met Dokter Dekker in Genderen waar hij later de praktijk van overnam.

Na 32 jaar als arts in Genderen en omgeving, vond dokter Gerrit het wel genoeg geweest en gin op zoek naar een opvolger die in zijn voetsporen kon treden als bevlogen plattelandsarts. Nadat hij een advertentie had geplaatst op platform voor medici, reageerde Anne-Marike van Ee-van Laar zich, die al een tijdje op zoek was naar een eigen kleinschalige plattelandspraktijk.

Anne-Marike studeerde af in Leiden en heeft ruim drie jaar als waarnemend arts gewerkt.

In de gesprekken die daarop volgde wisten beiden dat dit de juiste keus zou gaan worden en Anne-Marike ging een aantal maanden meedraaien in de praktijk om alvast in te burgeren en om de mensen beter te leren kennen.

Per 1 januari 2018 hangt dokter Gerrit voorgoed zijn doktersjas aan de kapstok en zal dokter Anne-Marike het over gaan nemen.

We gingen op de koffie en spraken met Gerrit en Anne-Marike

Dit bericht is 466 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

Brandweer Genderen oefent in de wijk

538 0

GENDEREN – De Nationale Brandpreventieweken stonden in oktober in onze regio in het teken van ‘oefenen in de wijk’. Het brandweercorps uit Genderen was één van de deelnemende corpsen en hielden afgelopen donderdag 27 oktober hun oefenactie. Om half acht

Share

Lenteloop Papendrecht “Een groot feest” (3 video’s)

202 0

De 35e Lenteloop in Papendrecht was vandaag een groot promotiefeest voor de Atletieksport. Onder stralende omstandigheden werd begonnen met jeugdwedstrijden op de baan van Passaat, waaraan maar liefst 627 kinderen meededen. Daarna was het de beurt aan de 5 kilometer

Share

Woonservice Meander doet mee aan NL Doet bij Zorgplein Maaswaarden, locatie de Notenhoff

268 0

Op vrijdag 11 maart komen er een aantal medewerkers van Woonservice Meander, in het kader van NL Doet, klussen en een maaltijd bereiden. Een aantal van de medewerkers gaat buiten de tuinmeubelen en het terras schoonmaken. Dit bericht is 1579

Share