Bedrijfsleven West-Brabant en overheden samen ‘aan de slag’ met sociaal ondernemen

Bedrijfsleven West-Brabant en overheden samen ‘aan de slag’ met sociaal ondernemen

Vind deze video leuk 50 Joop Lankhaar
Toegevoegd door 13 september 2017

Op 10 oktober a.s. vindt het Participatie Netwerk Event plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Dit evenement, gericht op ondernemers, wordt georganiseerd door het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant. Het doel? Zo praktisch mogelijk kijken naar de kansen van sociaal ondernemen, ofwel hoe kun je als organisatie succesvol samenwerken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Onder andere Annemarie van Gaal (ondernemer, investeerder, TV persoonlijkheid) en Jaap Bressers (cabaretier)  schijnen ieder vanuit hun eigen perspectief licht op de zaak.  Naast diverse andere sprekers wordt wederom de Participatieprijs  uitgereikt aan de meest maatschappelijke betrokken ondernemer van dit jaar.

Aan de slag
Het thema ‘aan de slag’ voor dit event is niet uit de lucht komen vallen. Los van de historische locatie waar heel wat ‘slagen’ zijn gemaakt, past het thema bij de aard van ondernemers. Zij hebben meer en meer behoefte om met dit onderwerp aan de slag te gaan maar willen niet blijven hangen in wet- en regelgeving.

Diverse sprekers waaronder Annemarie van Gaal
Het event heeft een praktische insteek . Er is veel ruimte voor interactie en er zijn diverse sprekers die hun visie op sociaal ondernemen zullen geven. Zowel Annemarie van Gaal als Jaap Bressers, cabaretier nemen de aanwezigen op inspirerende en humorvolle wijze mee in de wereld van de Participatiewet. Daarnaast zal wethouder Marianne de Bie (Wethouder Centrumgemeente Breda/Voorzitter Regionaal Werkbedrijf West-Brabant)  laten zien hoe we er voor staan in West-Brabant als het gaat om sociaal ondernemen.

Uitreiking Participatieprijs
Voor het vierde jaar wordt de Participatieprijs uitgereikt aan een West-Brabantse organisatie die een succes heeft gemaakt van sociaal ondernemen. Vorig jaar won Forever Direct uit Oud-Gastel deze prijs. De genomineerden van dit jaar zijn: Gova (Nispen), Hyperpro (Werkendam) en Quasar (Giessen). De jury onder voorzitterschap van mevrouw Willemijn van Hees (burgemeester van Geertruidenberg) maakt tijdens het event de winnaar van 2017 bekend.

Uitnodiging
Wij nodigen jou graag uit voor dit Event. Op de website https://www.participatienetwerkevent.nl/ vind je meer informatie. Het evenement start om 16.30 uur zal aanvangen.  Heb je interesse? Meld je dan zo snel mogelijk aan via onze site want vol=vol.

Voor meer informatie:
Namens het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant
Wim Smetsers. Projectleider Participatie Netwerk Event 2017
tel.nr.06-12735505 en e-mailadres w.smetsers@gobv.nl

*Binnen het Regionaal WerkBedrijf West-Brabant zijn vertegenwoordigt: de 18 gemeenten, De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (namens de werkgevers), het FNV (namens de werknemers), het UWV en de 3 Sociale Werkbedrijven (ATEA-groep, !GO voor mensenwerk en WVS).

Dit bericht is 69 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

Timmerdorp Genderen 2015 groot succes

457 0

GENDEREN – Afgelopen maandag startte Timmerdorp Genderen voor de 22ste keer met als thema “ Superhelden” GENDEREN – Aan het einde van de Doeverensestraat is het een drukte van belang waar 73 kinderen aan het zagen en timmeren zijn om

Share

Theo van den Berg wint eerste SLK cup

330 0

Zondag werd op het circuit van Zandvoort de eerste race van de Mercedes SLK cup verreden. ’s Morgens gingen onder natte omstandigheden de vrije trainingen van start Wout de Graaf en Theo van den Berg beide uit Uitwijk reden wisselende

Share

Snelheid Internet buitengebied Aalburg

258 0

AALBURG – Dat niet iedereen kan genieten van snel internet blijk wel uit een meting die we maandagavond maakte bij een bedrijf in de gemeente Aalburg. Dit bericht is 1178 keer gelezen Related PostsActie rondom Wereldarmoededag een succesVijf koninklijke onderscheidingen

Share