Bedrijfsleven West-Brabant en overheden samen ‘aan de slag’ met sociaal ondernemen

Bedrijfsleven West-Brabant en overheden samen ‘aan de slag’ met sociaal ondernemen

Vind deze video leuk 223 Joop Lankhaar
Toegevoegd door 13 september 2017

Op 10 oktober a.s. vindt het Participatie Netwerk Event plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Dit evenement, gericht op ondernemers, wordt georganiseerd door het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant. Het doel? Zo praktisch mogelijk kijken naar de kansen van sociaal ondernemen, ofwel hoe kun je als organisatie succesvol samenwerken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Onder andere Annemarie van Gaal (ondernemer, investeerder, TV persoonlijkheid) en Jaap Bressers (cabaretier)  schijnen ieder vanuit hun eigen perspectief licht op de zaak.  Naast diverse andere sprekers wordt wederom de Participatieprijs  uitgereikt aan de meest maatschappelijke betrokken ondernemer van dit jaar.

Aan de slag
Het thema ‘aan de slag’ voor dit event is niet uit de lucht komen vallen. Los van de historische locatie waar heel wat ‘slagen’ zijn gemaakt, past het thema bij de aard van ondernemers. Zij hebben meer en meer behoefte om met dit onderwerp aan de slag te gaan maar willen niet blijven hangen in wet- en regelgeving.

Diverse sprekers waaronder Annemarie van Gaal
Het event heeft een praktische insteek . Er is veel ruimte voor interactie en er zijn diverse sprekers die hun visie op sociaal ondernemen zullen geven. Zowel Annemarie van Gaal als Jaap Bressers, cabaretier nemen de aanwezigen op inspirerende en humorvolle wijze mee in de wereld van de Participatiewet. Daarnaast zal wethouder Marianne de Bie (Wethouder Centrumgemeente Breda/Voorzitter Regionaal Werkbedrijf West-Brabant)  laten zien hoe we er voor staan in West-Brabant als het gaat om sociaal ondernemen.

Uitreiking Participatieprijs
Voor het vierde jaar wordt de Participatieprijs uitgereikt aan een West-Brabantse organisatie die een succes heeft gemaakt van sociaal ondernemen. Vorig jaar won Forever Direct uit Oud-Gastel deze prijs. De genomineerden van dit jaar zijn: Gova (Nispen), Hyperpro (Werkendam) en Quasar (Giessen). De jury onder voorzitterschap van mevrouw Willemijn van Hees (burgemeester van Geertruidenberg) maakt tijdens het event de winnaar van 2017 bekend.

Uitnodiging
Wij nodigen jou graag uit voor dit Event. Op de website https://www.participatienetwerkevent.nl/ vind je meer informatie. Het evenement start om 16.30 uur zal aanvangen.  Heb je interesse? Meld je dan zo snel mogelijk aan via onze site want vol=vol.

Voor meer informatie:
Namens het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant
Wim Smetsers. Projectleider Participatie Netwerk Event 2017
tel.nr.06-12735505 en e-mailadres w.smetsers@gobv.nl

*Binnen het Regionaal WerkBedrijf West-Brabant zijn vertegenwoordigt: de 18 gemeenten, De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (namens de werkgevers), het FNV (namens de werknemers), het UWV en de 3 Sociale Werkbedrijven (ATEA-groep, !GO voor mensenwerk en WVS).

Dit bericht is 437 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

9e Altena Biesbosch Ronde 2017

342 0

Aankomende maandag, tweede Paasdag, raast het peloton door de Biesbosch en omstreken. Van achter de hekken klassieker beleven is natuurlijk puur genieten, maar hierdoor heeft u minder zicht op het koersverloop. Laten wij daar nu eens een oplossing voor hebben

Share

Veel regiotalenten bij de7-Dorpenomloop

358 0

AALBURG – Er heeft een recordaantal jeugdrenners ingeschreven bij de 10 7-Dorpenomloop van Aalburg die in de regio wonen. Vorig jaar reed er helemaal geen jeugd in verband met een wijziging in het programma. De organisatie heeft besloten dit jaar

Share

Fotowedstrijd van de Iconen van Altena

490 0

ALTENA – Voor de fotowedstrijd over de Iconen van Altena van Erfgoed Altena zijn uit veel dorpen al foto’s ontvangen. Uit de dorpen Uitwijk, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Andel, Giessen en Rijswijk ontbreken nog foto’s.  Tot 10 augustus is nog gelegenheid

Share