‘Altena Rond’, wandelen voor Pink Ribbon!

Vind deze video leuk 524 Joop Lankhaar
Toegevoegd door 4 augustus 2017

REGIO – Gert Jan Rouvoet van Organisatie ‘Altena Rond’ vertelt over: “Wandelen voor Pink Ribbon” in de studio van OKÉFM, dat eind dit jaar gehouden zal gaan worden. Altenadigitaal was aanwezig en maakte een video opname van het gesprek en Gert Jan schreef onderstaande om deze unieke wandeltocht onder de aandacht te brengen.

Op 14 oktober gaan we een traditie in ere herstellen! Tot 2014 was er jaarlijks een fietstocht voor vrouwen om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Vanaf 2017 willen we een wandeling houden van ca. 17 km. voor hetzelfde goede doel voor mannen en vrouwen. Yolanda Hak, die eerder de fietstocht organiseerde, is ook betrokken bij de wandeling. Het streven is om met maximaal 500 deelnemers een bedrag bij elkaar te lopen van € 15.000,=. We stoppen bij 500 omdat we de eerste keer niet willen ‘vastlopen’. Zorg er dus voor dat u op tijd inschrijft voor deze eerste ‘Altena Rond’, wandeling voor Pink Ribbon!

De MCD en Boon’s Markt gaan in oktober in de supermarkten ook weer geld voor ditzelfde doel proberen binnen te halen. Zij vragen de klanten om statiegeldbonnen af te staan voor Pink Ribbon en het bedrag, dat de klanten bij elkaar brengen, wordt door de supermarkten verdubbeld. Daarnaast wordt elke week een actie gehouden in de folder waarbij een deel van de verkoopprijs aan Pink Ribbon wordt overgemaakt. Deze acties hebben tot doel om bij elkaar ook een bedrag van € 15.000,= op te brengen.

Altena Rond zal van start gaan op 14 oktober tussen 8.30 en 9.30 uur. De deelnemers verzamelen op Fort Altena en gaan een prachtige wandeltocht van 17 km. maken. De tocht voert door Sleeuwijk, door uiterwaarden met runderen en paarden en langs de woning van dokter Tinus in Woudrichem. Onderweg krijgen de deelnemers natuurlijk een hapje en drankje aangeboden. Tevens wordt een stukje van het Liniepad meegenomen en voert u terug naar het beginpunt, alwaar de deelnemers nog even kunnen napraten op de binnenplaats van het Fort.

Inschrijfgeld voor de Altena Pink Ribbon loop bedraagt € 10. Wat we van de deelnemers vragen is om zelf ook een sponsoractie op touw te zetten en omstanders en familieleden te vragen om zich te laten sponsoren. Met deze persoonlijke acties hopen we dat alle deelnemers een veelvoud van het inschrijfgeld bijeen kunnen brengen. Op 14 oktober is er een vertegenwoordiger van Pink Ribbon aanwezig om deze bedragen in ontvangst te nemen. Uiteraard kunnen deze ook worden overgemaakt op de actiesite. Deze bedragen gaan rechtstreeks naar Pink Ribbon. Inschrijven voor de wandeltocht kan via www.altenarond.nl kies ‘start actie’.  Ook zullen we lokale bedrijven vragen om deze actie financieel te ondersteunen.

Pink Ribbon maakt zich sterk om borstkanker terug te dringen. Daarvoor is veel geld nodig om onderzoek uit te voeren. Pink Ribbon zal op 14 oktober bekend maken waarvoor het geld, dat wordt overgemaakt, zal worden gebruikt.  Met de deelnemers, de individuele sponsoring, een aantal bedrijven, die dit initiatief steunen met een sponsoring en het Altena Nieuws als belangrijkste Nieuwsblad in de regio, gaan we proberen om 15.000 euro extra voor Pink Ribbon binnen te halen.

Organisatie ‘Altena Rond’
Gert Jan Rouvoet

Dit bericht is 1045 keer gelezen

Share

Soortgelijk video´s

Woningbrand in Andel

281 0

Andel – Om 11:51 uur werd de brandweer van Giessen opgeroepen om naar de Prinses Christinastraat te gaan in Andel. Het betrof eenwoningbrand. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand, zodoende werd brandweer Woudrichem ook opgeroepen. De hoogwerker uit Waalwijk is

Share

Carnaval in Mispelgat (Zaltbommel) goed begonnen

70 0

Zaltbommel – Het carnaval is voor Mispelgat goed begonnen. Vanochtend was de aftrap in de vorm van de overdracht van de sleutel aan Prins Carnaval. Daaropvolgend was er net na de middag de aftrap van de zeer geslaagde optocht me zeer

Share

Druk bezochte Hobbybeurs Genderen

523 0

GENDEREN – Op 5 november 2016 werd in Genderen een grote hobbybeurs gehouden waar weer heel wat was te beleven en waar het heel wat mensen op af kwamen. Dit bericht is 1863 keer gelezen Related PostsPaul Visser winnaar 45e

Share